propun ca televiziunile sa nu mai emita duminica

This entry was posted by on Thursday, 8 April, 2010 at

Citeam astazi acest articol:

“Propunere parlamentara: Supermarketurile sa fie inchise duminica. Parlamentarii vor sa inchida in zilele de duminica supermarketurile. Deputatii din Comisia de Agricultura vor sa introduca aceasta propunere in Codul bunelor practici comerciale pentru a incuraja vanzarile din piete ale producatorilor agricoli autohtoni.” sursa

 

M-am gandit ca as putea lansa, cu ajutorul vostru, chiar aici pe blog, o campanie de brain-storming, oferind astfel suport gratuit Parlamentului pentru a merge  mai departe cu aceasta abordare.  Iata cateva idei cel putin la fel de destepte pe care parlamentarii sa le voteze mai apoi in legi pe masura.

1. propun ca televiziunile sa nu mai emita duminica pentru a determina cetatenii sa mearga la teatru sau la cinematograf.

2. propun sa fie intrerupt curentul electric duminica pentru a-i determina pe romani sa iasa in numar mai mare in parcuri.

3. propun ca autoturismelor, metroului si autobuzelor sa le fie interzis sa se deplaseze duminica pentru a incuraja mersul cu bicicleta sau pe jos.

4. propun ca iesirile si intrarile din marile orase sa fie inchise in week-end pentru a impiedica  formarea de blocaje pe drumul (din)spre munte sau (din)spre mare.

5. as mai propune si ca Parlamentul sa fie inchis de luni pana sambata, dar sa fie deschis totusi duminica, pentru a avea unde  merge la circ cetatenii de mai sus.

voi ce idei mai aveti?

0
Be the first one to like this.
Please wait...
Share

4 Responses to “propun ca televiziunile sa nu mai emita duminica”

 1. Eu am o idee simpluţă, copiata de la vecinii unguri: sa fie interzisa circulatia vehiculelor de transport marfa in week-end si de sarbatorile legale. Asta la capitolul propuneri.

  Ma mir insa ca nu le-a venit o idee banala: oare nu ar putea sa faca cumva ca produsele acelea autohtone sa fie vandute chiar de supermarketuri? De unde ideea automata ca supermarket = produse de import?

  0
  Be the first one to like this.
  Please wait...
 2. fonduri structurale: politicienii astia pe langa faptul ca nu au auzit despre piata libera si competitie isi imagineaza si ca eu ma duc la supermarket doar pentru zarzavaturi.

  0
  Be the first one to like this.
  Please wait...
 3. Duminica asta am fost la supermarket. Singurul produs agricol pe care l-am cumparat de acolo si care s-ar gasi si in piata a fost un castravete romanesc. De sere, de la un grup de producatori.
  Mi-am mai dat seama de ceva: in supermarketuri au acces numai grupurile de producatori romani, care au volumele de marfa necesare. Daca acestor grupuri li se taie desfacerea, cine ramane pe piata? Grupurile de producatori straini si bisnitarii. Deja merg prea departe, veti zice…

  0
  Be the first one to like this.
  Please wait...
 4. Fonduri Structurale, ca sa fii competitiv ai doua directii. Fie te intaresti tu, fie se slabeste concurenta. Parlamentarii nostri au ales solutia aparent mai simpla. Decat sa subventioneze, sa incurajeze si sa faca agricultorul roman mai puternic, mai bine ii elimina copetitia dandu-i sansa sa intre pe piata. In primul rand, aceasta abordare nu e etica, iar in al doilea rand, inseamna sa impingi pe piata pe cineva nepregatit, pentru ca nu a luptat deloc sa patrunda acolo.

  0
  Be the first one to like this.
  Please wait...

Leave a Reply