mesterul Manole modern

This entry was posted by on Saturday, 4 June, 2011 at

ce noaptea visez, ziua nu-mplinesc…

Poti sa consideri ca ai o problema daca 3-4 nopti pe saptamana iti visezi colegii de serviciu? Dar nu asa vreun vis mai nastrusnic, ci te visezi cu ei in mijlocul problemelor de zi cu zi. Adica lucrezi impreuna cu colegii tai si noaptea la situatiile pe care trebuie  sa le rezolvi.

Aici intervin insa doua aspecte: mai intai ca noaptea le rezolvi mult mai rapid si mai bine decat ziua si, mai apoi,  ca uneori, visele sunt atat de profunde ca de unele probleme  nici nu iti mai bati capul ziua, fiind convins ca le-ai rezolvat deja.

Mie mi se intampla asta. Cert e ca Eu-cel-care-doarme sunt mult mai eficient decat Eu-cel-care-sunt-treaz. Fie si pornind doar de la ideea ca oricum dorm mult mai putin decat stau treaz, dar situatiile rezolvate  in vis sunt mai multe.

Ce e insa si mai interesant este ca pana si ideea acestui text m-a lovit tot in somn, azi noapte pe la 3.  Cand m-am uitat acum in urma am constatat ca si ultimele doua texte  mi-au venit tot asa in somn. Deci, cand dorm sunt si mai prolific. De fapt, „Eu-cand-dorm sunt mult mai destept decat Eu-cand-sunt-destept.”

Ce ma intristeaza insa este ca, de cele mai multe ori, uit dimineata rezolvarile din timpul noptii si, ziua, o iau de la inceput si nu-mi mai ies deloc.

Ziua pare ca timpul e mai scurt, deoarece, cand oamenii viseaza, timpul se comprima. Nu mai stiu acum pe unde am citit, sau poate doar am visat ca am citit, ca visele dureaza doar secunde. Asta inseamna ca eu, in cateva secunde de somn, rezolv mult mai multe decat in orele petrecute la birou.

Spune-mi Sefu’, daca ai afla ca Eu-cel-care-dorm sunt mult mai eficient decat Eu-cel-care-sunt-treaz m-ai lasa sa dorm la birou?

PS. Nu ar trebui sa mai mananc mult seara. Cand mananc mult, dorm agitat. Cand dorm agitat visez mult. Daca visez mult ma pot trezi in vreo dimineata cu ideea ca am scris acest text, desi stiu clar ca nu am facut-o.

0
Be the first one to like this.
Please wait...
Share

5 Responses to “mesterul Manole modern”

 1. Poate ca si seful are un eu care doarme si un eu de zi cu zi :))

  0
  Be the first one to like this.
  Please wait...
 2. iulia

  Candva abia asteptam sa pun capul pe perna sa visez, adoram sa visez, atat cu ochii deschisi cat si in somnul real.Acum m-ai facut sa ma intreb, era viata mea atat de plictisitoare/nefericita ca numai in vis simteam implinirea vietii mele? Mai stau putin si-mi trece prin minte ca nu, era doar o perioada cand aveam alte vise/obiective. In timp visele noastre capata alt contur, unele se implinesc si incetam sa mai visam la ele, altele poate ca nu mor, dar schimba directia in functie de context, imprejurari, viata noastra actuala, altele ne par atat de inalte ca ne e teama sa pasim in realizarea lor, si atunci le aducem cu noi in visele din somn, ca o speranta pt.mai incolo, sau pur si simplu sa-ti lasi o portita, sa ai la ce visa…De multe ori in vis am avut revelatii, care mi-au conturat a doua/zecea zi linistea a ceea ce ma macina, asteptam sa dorm/sa visez sa treaca momentul greu, angoasa , sa privesc altfel situatia a doua zi. Am avut si momente cand simteam ca nu mai am vise, mi s-a parut foarte trist sa nu mai ai acces la ceva gratis, usor de atins..si totusi sa-l refuzi fara sa-ti dai seama. Si totusi e frumos sa ai la ce visa/de ce visa…

  0
  Be the first one to like this.
  Please wait...
 3. alter-eul sefului… e si el tot sef? si daca e sef, e sef doar peste alter-eii subalternilor sefului?

  0
  Be the first one to like this.
  Please wait...
 4. Draga Iulia, visezi doar atunci cand fantana viselor este umpluta de faptele zilei ce a trecut. Deci daca visezi inseamna ca in viata ta de zi se intampla suficient cat sa iti incarce tunul de vise care asterne zapezi pe partia de somn a noptii. Mi-a placut foarte mult comentariul tau… dar visele nu sunt gratis… doar par asa… le platim insa intotdeauna cu acea parte din noi care moare odata ce vine dimineata.

  0
  Be the first one to like this.
  Please wait...
 5. Candva abia asteptam sa pun capul pe perna sa visez, adoram sa visez, atat cu ochii deschisi cat si in somnul real.Acum m-ai facut sa ma intreb, era viata mea atat de plictisitoare/nefericita ca numai in vis simteam implinirea vietii mele? Mai stau putin si-mi trece prin minte ca nu, era doar o perioada cand aveam alte vise/obiective. In timp visele noastre capata alt contur, unele se implinesc si incetam sa mai visam la ele, altele poate ca nu mor, dar schimba directia in functie de context, imprejurari, viata noastra actuala, altele ne par atat de inalte ca ne e teama sa pasim in realizarea lor, si atunci le aducem cu noi in visele din somn, ca o speranta pt.mai incolo, sau pur si simplu sa-ti lasi o portita, sa ai la ce visa…De multe ori in vis am avut revelatii, care mi-au conturat a doua/zecea zi linistea a ceea ce ma macina, asteptam sa dorm/sa visez sa treaca momentul greu, angoasa , sa privesc altfel situatia a doua zi. Am avut si momente cand simteam ca nu mai am vise, mi s-a parut foarte trist sa nu mai ai acces la ceva gratis, usor de atins..si totusi sa-l refuzi fara sa-ti dai seama. Si totusi e frumos sa ai la ce visa/de ce visa…
  +1

  0
  Be the first one to like this.
  Please wait...

Leave a Reply