faci ceea ce iti place sau faci ceea ce trebuie?

This entry was posted by on Thursday, 22 April, 2010 at

Viata reprezinta un lung sir de compromisuri. Pentru ca traim in societate, pentru ca exista reguli, pentru ca ne dorim mereu mai mult, apare, inevitabil, nevoia de face ceea ce trebuie in dauna a ceea ce ne place.

Chiar daca astazi am vrea sa mergem la pescuit,  la shopping sau am vrea pur si simplu sa lenevim acasa, ne infranam toate aceste porniri si facem ceea ce trebuie. De ce? Pentru ca nimeni nu ne plateste sa facem lucrurile care ne plac.

Asta fiind regula, ca orice regula are si exceptii. Exista si oameni fericiti, care isi petrec cea mai mare parte a vietii fiind platiti pentru a face ceea ce le place. Exista chiar si in viata fiecaruia dintre noi, momente in care iubim ceea ce facem si mai suntem si platiti pentru asta. Raiul, nu?

Pentru mine, perioadele in care am fost platit sa fac ceea ce imi place au fost si cele mai productive din viata mea.  De aceea, atunci cand am fost pus in situatia de a angaja oameni, am cautat sa-i angajez mai ales pe cei carora le placea ceea ce aveau de facut. Chiar daca sunt mai greu de gasit, merita, pentru ca este mai simplu de lucrat cu ei si mai eficient asa.

Dar voi cum stati cu procentele? Cum arata la voi raportul dintre datorie si placere? Cati dintre voi faceti astazi ce va place si obtineti si bani din asta?

Norocosilor, impartasiti-ne si nou exemplul vostru!

0
Be the first one to like this.
Please wait...
Share

8 Responses to “faci ceea ce iti place sau faci ceea ce trebuie?”

 1. Julia DC

  Este ideal, insa nu si imposibil. Oamenii care isi iubesc munca, practic ceea ce fac, dau randament mai mare decat cei care fac asta ca TREBUIE.MI s-a intamplat sa fac ce-mi place la un moment dat, in unu din joburile mele, candva, dar sa ajung la nivelul plafonare ulterior, am vrut mai mult, deja nu puteam gasi mai mult acolo, asa ca a trebuit sa plec.
  Uneori e bine sa ai rabdare in munca care o faci, placerea poate veni si mancand.

  0
  Be the first one to like this.
  Please wait...
 2. Ramona

  Pentru a putea face o delimitare intre placere si datorie trebuie sa descoperi, sa iti clarifici ceea ce iti place cu adevarat. A face lucrurile din placere iti da un sentiment extraordinar ce se “rasfrange” atat asupra ta cat si asupra celor din jur – tu te incarci sufleteste iar ceilalti se simt mai bine in preajma ta.

  0
  Be the first one to like this.
  Please wait...
 3. Julia, in chestiunea asta si “neplacerea” poate veni la fel de usor in timp ce inca mai mesteci. Altfel, intr-adevar, plafonarea este un ucigator al placerii in munca.

  0
  Be the first one to like this.
  Please wait...
 4. Ramona, ai punctat foarte corect. Trebuie sa adaugam la avantaje si faptul ca un om care munceste cu placere este un exemplu fantastic de bun pentru cei din jurul lui.

  0
  Be the first one to like this.
  Please wait...
 5. Important e ca atunci cand faci ceea ce trebuie sa o faci tot cu placere 🙂
  Succes la Think outside the box.

  0
  Be the first one to like this.
  Please wait...
 6. FJ13, bine ai venit! Placerea are resorturile ei misterioase si uneori poate sa rasara de unde te astepti mai putin. Mult succes si tie!

  0
  Be the first one to like this.
  Please wait...
 7. alishor

  EU pot spune ca am jobul vietii mele, e pasiunea mea si imi aduce bani. lucrez pentru cineva, nu e firma mea, insa seful meu e also a good friend. Ce se intampla e ca mi-as petrece toata viata acolo, uit de multe ori de prieteni si de orice alta activitate, vorbesc cu toata lumea despre ce fac la job. I think I’m one of the lucky few!

  0
  Be the first one to like this.
  Please wait...
 8. Alishor, bine ai venit! Norocul este de multe ori rezultatul alegerilor pe care le facem. Ti-ai construit singura drumul care te-a adus in acel loc fericit pentru tine. Asteptam cu nerabdare sa ne dai mai multe detalii despre ceea ce faci si iti place asa de mult.

  0
  Be the first one to like this.
  Please wait...

Leave a Reply