sa se dea cate un mandat sa ajunga la toata lumea

This entry was posted by on Friday, 23 April, 2010 at

„Mircea Geoana: Mandatul prezidential de cinci ani este un esec, propun revenirea la cel de patru ani: Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, joi, la Antena 3, ca introducerea mandatului prezidential de cinci ani a fost un esec si a anuntat ca va propune, la modificarea Constitutiei, revenirea la un mandat de patru ani.” sursa

Personal ma asteptam la mai mult, mai ales de la o propunere venita de la stimabilul domn de mai sus.  Mi se parea mai potrivit pentru domnul Geoana sa propuna ca mandatul prezidential sa dureze o singura zi, mai precis o singura noapte. Dar ce noapte ar fi aia! Una dupa chipul si asemanarea fiecaruia. Esti lenes, atunci seara te instalezi presedinte, te culci si te mai trezesti doar sa predai mandatul a doua zi. Nu e o chestiune nemai vazuta sa treci prin istorie zero barat, au mai fost cazuri din astea si in trecut, numai ca atunci presedintii au dormit mai mult, mult mai mult. Sau dimpotriva,  imediat ce te instalezi incepi sa semnezi acte si contracte, pregatesti minutios campania de a doua zi si seara urmatoare il scoti presedinte pe omul tau de incredere. Au mai fost si cazuri din astea destule.

Si uite asa, mandat dupa mandat, mai la coada sau mai la mijlocul listei, o sa vina randul ca fiecare dintre noi sa avem orele noastre de glorie. Hotararile pe care le vom lua atunci vor putea schimba in bine sau in rau realitatea inconjuratoare.

Tu ce o sa faci in noaptea in care vei fi Presedinte?

0
Be the first one to like this.
Please wait...
Share

2 Responses to “sa se dea cate un mandat sa ajunga la toata lumea”

 1. Vali

  S-a dovedit ca in tara noastra perioada electorala este o perioada nociva pentru societate. Prin urmare, e necesar sa reducem la minim timpul petrecut de politicieni in faza de promisiuni desarte si impartirea de mita electorala.
  O propunere mai inteligenta ar fi insa aceea de a trece la o republica parlamentara, presedintele sa fie ales de parlament si sa terminam odata cu persoane care fac abuz de functia de presedinte.
  Mie nu-mi place presedintele jucator. La noi societatea e prea imatura ca sa existe o figura de forta, aceasta figura are un rol mai mult nociv. Ne-a aratat-o toata perioada electorala de dupa 90: nea nelu, ţapu şi băse au făcut mai mult rău decât bine din pozitia respectiva.
  Ţara noastra mai are nevoie si de o spalare a creierului, in sensul eradicarii din psihic a nevoii de tătuc, a figurii care rezolvă. Nu există aşa ceva. Fiecare e dator să puna mâna şi să facă, nu să aştepte “de sus” să vină minuni. Preşedintele jucător nu face decat sa prelungeasca ideea de tătuc.
  Dacă ar fi după mine, eu aş desfiinţa cu totul funcţia de preşedinte. Nu e nevoie de aşa ceva. Nu are niciun rol notabil intr-un stat unde există şi parlament.

  0
  Be the first one to like this.
  Please wait...
 2. Vali, poate mai potrivit decat un Presedinte ar fi un Manager cu obiective si principii de business clare.
  Campania electorala nu face nici un bine majoritatii. Pentru ca in campania electorala exista unii care platesc si asteapta rasplata dupa. Iar rasplata astora nu se poate scoate decat din buzunarul multimilor.
  Romania este o Republica cu “prea multi(e)”: parlamentari, guvernanti, presedinti, nepoti, matusi, agentii, servicii, s.a.m.d. si cu prea putini sa le tina in spate pe toate.

  0
  Be the first one to like this.
  Please wait...

Leave a Reply